Libre-competitie 2023/2024

31-07-2023.

Eerst een kleine zijsprong naar ander sportnieuws.

Het is Annemiek van Vleuten jammergenoeg niet gelukt haar titel in de Tour de Femmes te prolongeren, maar heeft in Demi Vollering een waardige opvolger gekregen.
Zij pakte na een fantastische tijdrit definitief de eindzege!!

Het WK voetbal voor Vrouwen is nog volop bezig. Onze Oranje Leeuwinnen hebben morgen tegen Vietnam aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de knock-out fase.
Mogelijke tegenstander daarna is Zweden of Italië en dat wordt een behoorlijke klus.
De finale wordt gespeeld op zondag 20 augustus om 12.00u nederlandse tijd, dan hopelijk met onze Oranje Leeuwinnen.

Daarna nog het Formule 1 circus op Zandvoort met misschien wel de 11e overwinning voor Max Verstappen dit seizoen en dan zijn het nog maar een paar weekjes vooraleer de Librecompetitie gaat beginnen.
Ja… om precies te zijn in week 36.  Maurits 4 start als eerste  op woensdag in een thuiswedstrijd tegen….Maurits 5! Dat belooft al vuurwerk te worden.

Ons cluppie heeft wederom 5 teams kunnen inschrijven met ook nog enkele reserve’s. De animo onder onze leden om competitie te spelen blijft vergeleken met andere clubs opvallend hoog.
Er wordt trouwens al druk geoefend  en wellicht kunnen we na een wat minder seizoen, dit jaar écht meedoen om de prijzen.

We zullen het zien….

Mocht er nog ander nieuws aan de horizon verschijnen zullen we dit onverwijld in deze rubriek melden.

BV Maurits wenst iedereen een sportieve en succesvolle  biljartcompetitie toe en …. blijft allen gezond!

Onze Teamsamenstelling:

Maurits 1HoofdklasseMaurits 2Eerste KlasseMaurits 3Eerste KlasseMaurits 4Tweede KlasseMaurits 5Tweede KlasseReserves
Piet100Henk V56Ben Sc62Geert41Henk H50Jan B53
Ben St65Hub47Sjaak47Jan W41Guido33Siem38
Wil Sc62Ger38Wim25Rob35Don31Wil29
227141134117114

De indeling in de diverse Klassen:

HoofdklasseEerste KlasseTweede Klasse
1.De Biljartacademie 11.De Biljartacademie 21.De Biljartacademie 3
2.De Biljartacademie OG 12.De Biljartacademie OG 22.De Biljartacademie OG 3
3.De Eik 13.HKB 13.HKB 2
4.De Moutheuvel 14.St. Hubertus 14.HKB 3
5.Levensvreugd 15.Maurits 25.Levensvreugd 2
6.Maurits 16.Maurits 36.Levensvreugd 3
7.Rickys Pub Laporto 17.Rickys Pub Laporto 27.Maurits 4
8.Sanderbout 18.Sanderbout 28.Maurits 5
9.t Luip 19.t Luip 29.Sanderbout 3

Bandstootcompetitie 2023

BERICHTGEVING omtrent Bandstootcompetitie 2023.

24-05-2023.

Het verslag van de Finaledag.

Gelukkig was onze correspondent ter plaatse (ingehuurd als schrijver) en kon dus “live” alle partijen volgen. Uiteraard ging de meeste aandacht uit naar onze “jongens”. Henk, Jan en Geert. Voor de tweede keer op rij een team van BV Maurits in de finale, dat is geweldig.
In totaal voor de 5e keer, dat geeft aan dat het Bandstoten ons wel ligt.

De Finalisten:   MFC Ônger de 2 Tores 1    –   ’t Luip 2    –    BV Maurits 5

Dit jaar wederom voor een andere locatie gekozen, en wel: De Biljartacademie.
Een mooie locatie, echter een klein minpuntje, de twee wedstrijdtafels stonden erg dicht bij elkaar, zodat de spelers tijdens het spelen soms op elkaar moesten wachten.

Het toernooi werd geopend door Ger Beckers, die ondanks zijn fragiele gezondheid toch acte de préséance gaf, iedereen welkom heette en uiteraard de teams heel veel succes wenste.
Fijn Ger dat je er even was.

Waarna de organisatie overging tot de loting.
Het wedstrijdschema was op voorhand al bekend gemaakt, alleen wie A, B of C zou worden werd door loting bepaald.
Tja en dan zijn er altijd mensen die klagen dat ze twee partijen achter elkaar moeten spelen, wat inherent is aan het schema.
Dan had je een ander lootje moeten trekken…tóch.

Iedereen moest twee partijen spelen. Zo speelden de kopmannen onderling tegen elkaar en de 2e en de 3e ook. In totaal dus 9 partijen en het team dat de meeste matchpunten behaalde was de nieuwe Kampioen. Alleen net als vorig jaar een beetje verwarring over de schrijvers en de arbiters.
Vraag van de organisatie was om per team een schrijver en een arbiter mee te nemen.
Helaas gaf maar één team hier gehoor aan, de “onze” natuurlijk. Dat blijft toch een aandachtspuntje voor de Organisatie.

Maar na een kleine vertraging kon eindelijk worden begonnen met de eerste partijen.
In het begin was het een gelijkopgaande strijd. Van hoogstaand biljarten was op dat moment nog geen sprake, omdat enkele spelers stijf stonden van de zenuwen en daardoor niet hun normale niveau behaalden. Na de eerste twee speelrondes was de stand in punten nagenoeg gelijk met een lichte voorsprong voor Maurits, waarna er een kleine pauze was met soep en een broodje. Compliment aan de organisatie, goed geregeld.
Na de pauze werd het biljartspel niet veel beter, maar wist MFC Ônger de 2 Tores in twee speelrondes wel de volle winst te behalen en nam daardoor de koppositie van Maurits over. Helaas voor ’t Luip kwamen zij in dit biljart geweld niet aan bot en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

En zo geschiede dat net als vorig jaar in de allerlaatste partij in een directe confrontatie het kampioenschap zou worden beslist.
Het zag er lang naar uit dat Maurits dit zou gaan redden, maar ondanks de volle winst voor Maurits, wist MFC Ônger de 2 Tores de benodigde punten binnen te slepen en daarmee ook het kampioenschap in de SBBS Bandstootcompetitie.

MFC Ônger de 2 Tores 1 —  Proficiat namens BV Maurits !!

Na afloop werd er nog uitgebreid nagekletst en werden de aanwezigen nog getrakteerd op een consumptie van de Organisatie, de Maurits en ’t Luip. Opvallend dat MFC Ônger de 2 Tores als kampioen daar niet in meeging. Maar dat mocht de pret niet drukken en men is dat ook niet verplicht. Niettemin was het nog een gezellige evaluatie van een geslaagd toernooi.
Misschien krijgt Maurits een volgende keer de gelegenheid om als gastheer van dit kampioenschap te fungeren. Wie weet…..

Wederom een groot compliment en dankwoord aan de supporters van BV Maurits, die tóch weer de moeite hadden genomen om Team 5 aan te komen moedigen. Helaas had dit niet het gewenste effect en moest Team 5 genoegen nemen met een tweede plaats, maar met een hele mooie titel, namelijk  “Vice Meister”.

Heren bedankt voor jullie inzet,  volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!!

Tot slot iedereen een fijne vakantie toegewenst.  Blijf gezond en tot ziens.

19-05-2023.

De derde finalist is ook bekend!
Ons Genoegen 2 toch wel favoriet voor de eerste plaats in Poule 2 had weinig in te brengen.
In een weinig spannende wedstrijd veegde ’t Luip 2 de vloer aan met Ons Genoegen 2 en won overtuigend met 37-25.
Proficiat!
Dus as dinsdag 23 mei zijn de finalisten:

MFC Ônger de 2 Tores 1  –  ’t Luip 2  –  BV Maurits 5

18-05-2023.

17 Mei dé dag dat het voor Team 5 écht moest gebeuren tegen de directe concurrent Ons Genoegen 3. De spanning was om te snijden, want verliezen mócht met minder dan 12 punten verschil, maar dan zelf wel minimaal 24 punten halen. Geen onmogelijke opdracht.
Wij Nederlanders zijn ijzersterk in het kans berekenen oftewel  “rijk” rekenen.

Geert moest de spits afbijten. Hij begon voortvarend en had al een behoorlijke voorsprong toen het motortje haperde. Zijn tegenstander kwam gelijk en nam zelfs een kleine voorsprong. Maar zoals zo vaak bleef Geert onverstoorbaar zijn eigen spel spelen en trok tóch aan het langste eind en won de partij uiteindelijk nipt. De eerste 12 punten waren binnen…..

Door omstandigheden kwam Rob zijn tegenstander iets later, dus werd de partij van Jan eerder gespeeld. Als de tegenstander werkelijk nog ambitie’s zou hebben gehad, werden die door Jan vakkundig de grond in geboord. Werkelijk in een magistrale partij, rustig en gecontroleerd (niet des Jan’s), kon Jan z’n tegenstander alleen maar bewonderend laten toekijken hoe hij met serietjes van 5,6 en 7 de partij naar zich toetrok. In 8 beurten met een gemiddelde van 3,125 en nog eens 15 punten was de wedstrijd eigenlijk al gelopen en was het doel bereikt. De eerste plaats in Poule 3 kon Team 5 niet meer ontgaan. Het in grote getale opgekomen publiek (bedankt voor jullie support) stond applaudiserend op de banken en deelde in de vreugde.

De derde en laatste partij was eigenlijk een formaliteit en Rob en zijn tegenstander maakten er bijna een avondvullend programma van. Er waren 43 beurten nodig om de partij tot een goed einde te brengen, waarbij Rob tóch de overhand kreeg en de partij wist te winnen met wederom 12 punten…

Dat achteraf gezien Team 5 de volle winst zou behalen was vantevoren niet ingecalculeerd. Misschien zijn de snack’s en het rondje die aan de tegenstander werden aangeboden  van positieve invloed geweest, alhoewel dit niet met zekerheid is te zeggen. 

Het belangrijkste is:
Team 5 speelt as dinsdag 23 mei de Finale bij de Biljartacademie, zowiezo tegen MFC Ônger de 2 Tores1 en tegen de winnaar van ’t Luip 2 – Ons Genoegen 2 en die wedstrijd wordt morgen beslist.

Proficiat Team 5.

10-05-2023.

De bandstootcompetitie zit in de eindfase en volgende week wordt bekend wie zich plaatst voor de finaledag.
Dit jaar wordt de finale gehouden bij::    De Biljartacademie en wel op dinsdag 23 mei as.

In Poule 1 is de strijd reeds gestreden. Daar staat MFC Sanderbout 1 ruim aan de leiding en is met nog een wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen.
Ons Team 1, vorig jaar nog finalist, heeft samen met Team 2 dit jaar helaas geen potten kunnen breken.

In Poule 2 is het daarom desto spannender en gaat het volgende week om de worst. Ons Genoegen 2 gaat daar aan de leiding met slechts één punt voorsprong op de nummer twee: `t Luip 2.
Zij gaan de komende week in een onderling duel uitmaken wie er naar de finale mag.
Ons Team 3, welliswaar  in een geheel nieuwe bezetting, heeft niet onverdienstelijk gespeeld, gehoopt op meer, maar moet toch genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

In Poule 3 is de strijd om de eerste plaats ook allesbehalve beslist. Daar gaat De Klos 1 aan de leiding met 23 punten voorsprong op ons Team 5, maar De Klos 1 is reeds uitgespeeld. Echter op het vinkentouw zit  Ons Genoegen 3, die op hun beurt slechts 12 punten achterstand heeft op ons Team 5 en maar 35 punten achterstand op De Klos 1. Een verschil dat te overbruggen is.
Het toeval wil dat ons Team 5 en Ons Genoegen 3  in een onderling duel gaan uitmaken wie er naar de finale gaat. Dus ook in deze poule een spannende eindstrijd.
Ons Team 4 heeft door wisselende successen helaas ook geen hoofdrol kunnen spelen, maar wel belangrijke punten heeft kunnen afsnoepen van de concurrenten van ons Team 5. Goed toch….

Wie kan er zijn zenuwen het beste in bedwang houden en naast MFC Sanderbout 1 zich plaatsen voor de finale.

We shall see….succes allemaal.

01-05-2023.

In Memoriam.

Naast al dit biljartnieuws een zeer droevig bericht dat ons zeer gewaardeerd lid Frans Leenheers na een kort ziekbed op 18-04-2023  is overleden. Triest….

We herinneren ons Frans als een fijn mens, ongecompliceerd, vriendelijk en in volle teugen genietend van het biljartspelletje.
Hij stalde zijn miniatuur auto’s/vrachtauto’s uit in een vitrinekast in ons clublokaal, zodat hij hiervan kon genieten als hij kwam biljarten.
Zo graag was hij lid van onze club. Een groot compliment….

Het verlies van Frans is hard aangekomen, met name bij Team 2, waar hij een vaste waarde was in het competitieteam.

Frans we zullen je lach en humor gaan missen….

01-04-2023.

Inmiddels is de eerste helft van de bandstootcompetitie afgelopen. Tijd om een  tussenbalans op te maken. De verwachtingen waren hoog gespannen met de finaleplaats van team 1 in seizoen 2022 nog in het achterhoofd. Maar helaas moeten we constateren dat, op team 5 na, de overige teams een valse start hebben gemaakt. Daarvoor kun je natuurlijk allerlei redenen aandragen, maar als je kijkt naar het aantal matchpunten dan moeten we constateren dat het nivo niet hoog genoeg is om regelmatig de bonus van 3 punten binnen te slepen.  En dat doen andere clubs wel, ook als de partij verloren wordt, zijn drie punten extra heel nuttig. Je kunt dan ook de vraag stellen, kloppen de moyenne’s wel. Geruchten gaan dat sommige spelers te laag zouden staan. Hoe dat komt laten we in het midden, maar het is wel opmerkelijk dat men dat vind. Een aanpassing van het beoordelingssysteem..?
Laten we hopen dat onze teams nog een sprong op de ranglijst kunnen maken en dat team 5 zijn eerste plaats weet vast te houden.

Succes heren..!!

Stand na de eerste helft van de bandstootcompetitie:

Poule 1Poule 2Poule 3
1.t Luip 12461.t Luip 22531.Maurits 5210
2.MFC Onger de 2 Tores 12452.St. Hubertus 12382.De Klos 1203
3.Ons Genoegen 12203.Ons Genoegen 22183.Ons Genoegen 3191
4.Maurits 12134.De Eik 12094.Maurits 4189
5.Ricky's Pu Laporto 12135.HKB 21885.Levensvreugd 3181
6.Levensvreugd 12076.Maurits 31866.HKB 3171
7.HKB 12017.Levensvreugd 21857.De Biljartacademie 1169
8.Maurits 2186

30-01-2023.

Het is bijna zover, vanaf week 6 starten de wedstrijden.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen in een geheel andere discipline:  Het Bandstoten.
Ook dit jaar heeft Maurits 5 teams ingeschreven.

Opvallend is wel dat er vergeleken met vorig jaar minder teams voor de SBBS bandcompetitie zijn ingeschreven.
Toen waren het er nog 27, nu zijn er nog maar 22.
Welliswaar verdeeld over 3 poules, waardoor het aantal teams in de poule nagenoeg hetzelfde blijft en daarmee ook het aantal wedstrijden dat een team moet spelen.

Teamsamenstelling en de reservespelers:

Team 1Team 2Team 3Team 4Team 5Reserves
Piet60Ben32Hub30Henk32Jan25Jan40
Ben40Sjaak30Henk30Guido22Rob25Siem27
Wil40Frans22Ger22Don20Geert22Wil17
Totaal14084827472Wim17

Iedereen heel veel succes en hopelijk wederom een spannend en sportief competitieverloop!

Poule-indeling:

Poule 1Poule 2Poule 3
1.Maurits 11.Maurits 31.Maurits 4
2.Maurits 22.Ons Genoegen 22.Maurits 5
3.Ons Genoegen 13.'t Luip 23.Ons Genoegen 3
4.'t Luip 14.HKB 24.HKB 3
5.Ricky's Pub Laporto 15.Levensvreugd 25.Levensvreugd 3
6.MFC Onger de 2 Tores 16.De Eik 16.De Biljartacademie 1
7.HKB 17.St. Hubertus 17.De Klos 1
8.Levensvreugd 1

 

Clubkampioenschappen 2022

08-01-2023.

Zo ben je je aan het verheugen op het Clubkampioenschap en zo is het alweer voorbij.

Ruim twee jaar hebben we door corona moeten wachten om dit evenement weer te kunnen organiseren.
Met als laatste clubkampioen Hub Coenen, die natuurlijk wel het voordeel heeft gehad, dat de wisselbeker al die tijd (2 jaar) op zijn kast heeft mogen prijken.
Zelfs géén grote onderlinge toernooien tussendoor…..jammer natuurlijk.

Wellicht is dit de reden geweest dat er massaal is ingeschreven. Liefst 20 van de 21 leden. Geweldig!
Een écht clubkampioenschap…dus.

Maar hoe ga je zorgen dat iedereen ongeveer evenveel partijen speelt en je een waardige Clubkampioen kunt uitroepen. Iedereen tegen iedereen zouden teveel partijen worden in zo’n kort tijdsbestek. Dus is er uiteindelijk gekozen om een voorronde in poules van 5 te spelen met daarna een knock-out ronde. De nr’s 1 en 2 gaan door naar de finaleronde en de nr’s 3 en 4 naar de verliezersronde. De nr’s 5 vallen helaas af. Het werd ontzettend spannend, 8 dagen lang van s’morgensvroeg 10.00u tot 17.00u s’middags een en al biljartgeweld met hele mooie partijen, vergezeld van veel toeschouwers. Super!
Én… elke dag, zoals beloofd  iets lekkers voor bij de koffie/thee en een hartig hapje tussendoor, met op de achtergrond een lekker muziekje. Beregezellig!

Tijdens de eerste poulewedstrijden kon men al zien wie er aanspraak ging maken op het clubkampioenschap. De gedoodverfde favorieten leden gevoelige nederlagen en verspeelden hierdoor een plaats in de finaleronde.  Met als resultaat dat Henk Hoving, Henk Verstraaten , Siem Hoogenhout, Hub Coenen, Andre Gelissen,  Frans Leenheers, Rob van den Ham en Geert de Jong verder konden strijden in de finaleronde en dat Jan Willems, Sjaak Leunissen, Ben Steijaert, Piet Boyens, Ben Scholte, Guido de Bruin, Jan Beckers en Don Wientjes genoegen moesten nemen met een vervolg in de verliezersronde.

Neemt niet weg dat in de verliezersronde een aantal spannende partijen van hoog nivo werden gespeeld met uiteindelijk de finalepartij tussen Jan Willems en Sjaak Leunissen. Waarbij laatstgenoemde met gedegen spel en een gemiddelde van 2, deze finale in zijn voordeel wist te beslissen. Top! Proficiat!!

Maar naast de verliezersronde waren uiteraard alle ogen gericht op de finaleronde. Zou Hub Coenen zijn titel kunnen prolongeren of zouden we een nieuwe clubkampioen krijgen. Het bleef lang spannend, maar in de halve finale moest Hub toch zijn meerdere erkennen in Henk Hoving, die daarmee een plaats in de finale had veroverd. Maar wie zou zijn opponent worden in de finale? Daar was eigenlijk geen enkele twijfel over dat dat Siem Hoogenhout zou worden. En zo geschiede ook…. dat Siem met een ongeslagen status met als laatste tegenstander Henk Verstraaten eveneens een plek in de finale had veroverd.

Maarja zou hij dit in de finale weer kunnen opbrengen tegen een zeer ervaren sluwe vos als Henk.
Siem begon voortvarend, maar na 7 beurten haperde de motor enigszins en kreeg Henk de kans om zich te herstellen. D’r op en d’r over zal Henk gedacht hebben, maar Siem herstelde zich knap van de kleine inzinking en met een mooie serie caramboles wist hij tóch de partij naar zich toe te trekken. Knap hoor!! Proficiat!!

Na het hoogtepunt van de finale en de felicitatie’s naar onze nieuwe Clubkampioen volgde natuurlijk het sluitstuk…. de prijsuitreiking! Zoals altijd uitgevoerd door onze voorzitter Jan Willems, werden alle prijswinnaars op een humoristische manier in het zonnetje gezet.  

De Uitslag van het Clubkampioenschap 2022.

Finaleronde:

1e Plaats…..Siem Hoogenhout            2e plaats…..Henk  Hoving         3e plaats…..Hub Coenen

Verliezersronde:

1e plaats…..Sjaak Leunissen          2e plaats…..Jan Willems

Speler van het Toernooi werd Ger Scheepers, niet alleen vanwege zijn biljartprestatie’s ,maar vooral voor zijn fairplay en betrokkenheid, met name zijn bijdrage tijdens het gehele toernooi  als arbiter/schrijver.
Wij danken tevens zijn echtgenote, die hem al die tijd heeft moeten missen.

De Poedelprijs ging dit jaar naar Geert de Jong. Niet zozeer om het aantal poedels, maar meer voor de tegenslagen die hij tijdens het spelen kreeg te verwerken. Je zult maar pech hebben en een sterke tegenstander krijgen, die ook nog alle geluk van de wereld heeft. Ballen die achterom gaan, een keu die ketst. De verkeerde muziek. Irritante scheidsrechter. Dat je dan toch met een glimlach komt biljarten is bewonderingswaardig.

Een nieuwe prijs dit jaar was de Gezelligheidsprijs (in de vorm van een mok met opdruk), gewonnen door  Don Wientjes. Waarom?  Eigenlijk gewoon voor iemand die met zijn aanwezigheid  voor ontspanning en humor zorgt. En…veel rondjes geeft en meestal als een van de laatste naar huis gaat.

Zo mensen dit was het weer, het Clubkampioenschap van 2022.

Wij hopen dat iedereen het naar de zin heeft gehad en een fijn potje heeft kunnen biljarten en amuseren. Het was een hele uitdaging om dit toernooi tot een goed einde te brengen, maar wel een genot om het te organiseren.

Iedereen bedankt voor het meehelpen, opruimen en assisteren bij de partijen, als arbiter en/of schrijver.

Het toont toch maar weer aan wat een fijne vereniging we zijn.

Tot een volgende keer.

 

Libre-competitie 2022/2023

30-01-2023.

Afgelopen week zijn in de SBBS Librecompetitie de laatste wedstrijden gespeeld.

Een korte terugblik.

Vanaf het begin waren de verwachtingen hoog gespannen, gezien de resultaten uit de vorige Librecompetitie en de Bandcompetitie.
Echter na een weifelende start van alle teams was het  Team 3 dat na de eerste helft van de competitie boven aan de ranglijst van de Eerste Klasse stond en Team 1 op een tweede plaats in de Hoofdklasse. Best goed … toch.
Maar gedurende de tweede helft van de competitie werd het toch duidelijk dat Team 1 de tweestrijd met ’t Luip 1 niet kon winnen en Team 3 mede door blessures niet het gewenste niveau wist te behalen om de eerste plaats vast te houden.

Dieptepunt in 2022 was toch wel het overlijden van ons oudste en zeer gewaardeerd lid Theo Geurts. Een fijn persoon  altijd goedgemutst en een zeer verdienstelijk speler in team 5 in de Librecompetitie. In juli vierden we nog zijn 90e verjaardag en enkele maanden later was hij er niet meer…. heel triest. Theo we zullen je missen….

Maar zoals zo vaak wordt gezegd….”life goes on”…. en zo ook deze competitie.
Maar helaas…. heeft deze competitie geen kampioenschap opgeleverd, alhoewel er wel enkele fantastische partijen zijn  gespeeld. Zo prijken er  twee namen van onze competitiespelers in de cijferpagina van Biljartpoint op de eerste plaats bij de Hoogste serie (60), het Hoogste moyenne (10), de Korste partij (10 beurten) en het hoogste moyenne% (293%). En….er zijn óók een aantal van onze spelers verkozen in het dreamteam. Dat zegt wel iets over het niveau wat er dit jaar is behaald en daar mogen we als club best trots op zijn.

Maar nu op naar de bandcompetitie, die in week 6 start. (Zie ook nieuwe nieuwsrubriek Bandcompetitie 2023 voor de indeling).

Eindstand SBBS Librecompetitie 2022/23.

HoofdklasseEerste KlasseTweede Klasse
1.t Luip 16271.MFC Ônger de 2 Tores 26221.De Klos 158
2.Maurits 15922.Maurits 36052.MFC Ônger de 2 Tores 3527
3.Moutheuvel 15853.Levensvreugd 16043.Ons Genoegen 4523
4.MFC Ônger de 2 Tores 15654.Ons Genoegen 36014.Maurits 5513
5.Ons Genoegen 25625.t Luip 25815.Maurits 4512
6.Rickys Pub Laporto 15546.Rickys Pub Laporto 25756.St. Hubertus 2503
7.HKB 15547.Maurits 25687.De Biljartacademie 2466
8.SSVS 15348.De Biljartacademie 15648.Levensvreugd 2452
9.De Eik 15089.St. Hubertus 15259.HKB 3452
10.Ons Genoegen 149410.HKB 250210.

14-08-2022.

De schoolvakantie is net halverwege, maar de voorbereiding op de SBBS Libre-competitie, die over drie weken begint, is al in volle gang. De indeling en het wedstrijdschema zijn reeds bekend en staan op de website van Biljartpoint.nl. Klik hier.
Dit jaar heeft ons “cluppie” voor het eerst  5 teams ingeschreven met ook nog eens 4 reserves.  Na de goede resultaten in de vorige competitie’s is de animo om competitie te spelen alleen maar toegenomen. Neem daarbij ons ruime ledenaantal, dan is dit eigenlijk niet zo verwonderlijk. Maar ja resultaten in het verleden geven geen garantie’s voor de toekomst. Een heerlijk cliché, maar na het kampioenschap van Team 3 in de Eerste Klasse en de goede prestatie van Team 1 in de Bandcompetitie, zijn de verwachtingen hoog gespannen. We zullen zien of we de goede lijn kunnen doortrekken.

Hieronder de bezetting van onze teams: 

Team 1Team 2Team 3Team 4Team 5Reserve's
HoofdklasseEerste KlasseEerste KlasseTweede KlasseTweede Klasse
Piet100Ben65Geert41Henk50Wil33Andre62
Ben65Sjaak44Jan41Don33Pierre27Hub47
Wil59Frans35Rob35Guido31Theo31Siem35
22414411711491Ger33
Uiteraard zal er regelmatig een berichtje verschijnen met de stand van zaken en/of eventueel competitie gerelateerd nieuws. Dus houd deze rubriek goed in de gaten.

Om het plaatje compleet te maken een overzicht van de competitie-indeling:
HoofdklasseEerste KlasseTweede Klasse
1.t Luip 11.De Biljartacademie 11.De Klos 1
2.Maurits 12.MFC Ônger de 2 Tores 22.De Biljartacademie 2
3.De Moutheuvel 13.St. Hubertus 13.MFC Ônger de 2 Tores 3
4.MFC Ônger de 2 Tores 14.Levensvreugd 14.St. Hubertus 2
5.Ons Genoegen 25.t Luip 25.Levensvreugd 2
6.Rickys Pub Laporto 16.HKB 26.Ons Genoegen 4
7.HKB 17.Ons Genoegen 37.Maurits 4
8.SSVS 18.Maurits 28.Maurits 5
9.De Eik 19.Maurits 3
10.Ons Genoegen 110.Rickys Pub Laporto 2
  Tot slot wenst BV Maurits iedereen een sportieve en succesvolle  biljartcompetitie toe en … blijft allen gezond!!

Bandstoot-competitie 2022

05-08-22.

29 juni 2022 – Dé Finaledag SBBS bandstootcompetitie 2022!!

Excuses voor deze late berichtgeving.

Vanwege vakantieperikelen van onze biljartcorrespondent (in de politiek noemen ze dat zomerreces), is het verslag van de Finale van het SSBS Bandstoten 2022 enigszins laat ter perse gekomen….tja en toen was ons gewaardeerd redactielid ook net naar een onbekend vakantieoord vertrokken. Nu inmiddels ruim 5 weken later kunnen we jullie (fanatieke lezers van deze rubriek) alsnog  berichten over deze enerverende finaledag, waarvoor de 4 poulewinnaars waren uitgenodigd.

Te weten:   BV Maurits 1  –  HKB 1 –  De Klos 1 –  Ons Genoegen 4.

Verrassend genoeg was er dit keer gekozen voor de locatie Ricky’s Pub in Stein. Hoe deze keuze tot stand is gekomen laten we even in het midden, maar uit betrouwbare bron is vernomen dat er enige invloed van binnenuit de SBBS is geweest.
Een gouden greep bleek achteraf. Buiten liep het kwik op naar ruim 30˚C, de zoveelste zomerse dag, terwijl er binnen een aangename temperatuur heerste, vanwege de draaiende airco’s. Top.

In de aanloop naar deze finaledag hadden de teamcaptains van de finaleteams reeds een email van de secretaris van de SBBS gekregen met het verloop cq indeling van deze finaledag. Echter was er bij binnenkomst van de teams toch nog enige verwarring vooraleer de wedstrijdleiding duidelijkheid verschafte over de gang van zaken. Ieder team speelde tegen ieder team. Conclusie: in totaal zijn er  6 wedstrijden. Met als gevolg dat elke speler drie partijen moest afwerken. Maar gelukkig was er regelmatig een kleine pauze met zelfs een kopje soep en een broodje. Goed geregeld!

Na een zeer korte loting was het speelschema bekend en kon er eindelijk worden begonnen met biljarten.

Opmerkelijk was wel dat aan de oproep van de wedstrijdleiding om per team een “schrijver”en een “arbiter” mee te nemen alléén door BV Maurits gehoor werd gegeven.  En… uiteraard had BV Maurits hiervoor zijn beste mensen  ingezet in de naam van Jan (Masterschrijver) en Rob (Gecertificeerd Arbiter 2).

Hierdoor was er bij begin van elke wedstrijd enige verwarring wie waar moest arbitreren of schrijven. Misschien voor de wedstrijdleiding een aandachtspuntje voor de volgende finaledag.

Maar…om niet te verzanden in alle uitslagen van alle partijen, de moyenne’s en de hoogste serie’s, waren er na 5 wedstrijden nog twee teams die bovenaan stonden.  Namelijk BV Maurits 1 en De Klos 1.  Dus hun onderlinge wedstrijd zou uiteindelijk de beslissing moeten brengen. En het werd heel spannend. Toen twee van de drie partijen reeds waren afgelopen en de derde partij nog bezig was, was de virtuele stand op dat moment in matchpunten gelijk.

De wedstrijdleiding zag toen de bui al hangen. Stel de laatste partij eindigde in remise, dan hadden zij een heel rekenwerk voor de boeg om de uiteindelijke winnaar op basis van het teammoyenne te kunnen uitroepen. De spanning was om te snijden, maar het kwartje (bestaat helaas niet meer) viel voor BV Maurits 1 net de verkeerde kant op en daarmee werd De Klos 1 over-all kampioen van de SBBS bandstootcompetitie 2022.

Proficiat namens BV Maurits!!

Tot slot een zeer groot compliment en dankwoord aan de supporters van BV Maurits, die in grote getale de moeite hadden genomen om naar het verre Stein af te reizen om Team 1 te komen aanmoedigen. Helaas heeft Team 1 hun niet kunnen verblijden met de “Cup met de Grote Oren”, maarTeam 1 is toch maar mooi “Vice Meister”.  Wederom  reclame voor onze club waar anderen clubs alleen maar jaloers op kunnen zijn, temeer Team 1 als enigste op deze finaledag in “volledig clubtenue” acte de presence gaf. Klasse!

Over 4 weken start de SBBS Librecompetite en hopelijk kunnen onze teams daar weer mee doen om de “prijzen”.

Tot dan …..

11-06-2022.

De Eindfase van de bandstootcompetitie 2022 – De finaleteams zijn bekend!

In Poule 1 en 2 is het tot en met de laatste wedstrijden ongemeen spannend gebleven.
Poule 4 was reeds enkele weken geleden al uitgespeeld , vanwege het minder aantal teams in deze poule. Met een zeer verdienstelijke 2e plaats voor team Maurits 5, die voor de eerste keer meededen aan deze competitie. Knap hoor!
In Poule 3 helaas dit jaar geen ereplaats voor team Maurits 3. Na het behalen van het kampioenschap in de 1e Klasse van de Librecompetitie eerder dit jaar was men met hoge verwachtingen aan de bandstootcompetitie begonnen. Echter voor hen was slechts een bijrol weggelegd met uiteindelijk een teleurstellende 6e plaats.
In poule 2 met onze deelnemende team Maurits 2 en team Maurits 4 was het spannend en vaker stuivertje wisselen. Tot de laatste serie wedstrijden, met team Maurits 2 ogenschijnlijk hoger op de ranglijst dan team  Maurits 4 met kans op een ereplaats, maar op dat moment had team Maurits 4 een aantal wedstrijden minder gespeeld. Daar waar team Maurits 2 in de eindfase toch wel belangrijke punten liet liggen en helaas wegzakte naar een uiteindelijke 6e plaats, wist team Maurits 4 belangrijke punten binnen te slepen en eindigde op een uitstekende 2e plaats in Poule 2. Zeker omdat dit team óók voor de eerste keer deelnam aan de bandstootcompetitie. Proficiat Heren!!
En dan Poule 1 met team Maurits 1 met nog 5 wedstrijden te gaan op de eerste plaats, maar ook hier een vertekend beeld, omdat team Maurits 1 meer wedstrijden had gespeeld dan de rest. Zou het lukken om de eerste plaats vast te houden. Daarvoor moest wel gewonnen worden van een directe concurrent, hetgeen  verassend genoeg met ruime cijfers gebeurde. Het gat was gedicht en nu kwam het aan op de allerlaatste wedstrijden, waarbij team Maurits 1 de minste punten liet liggen en daarmee als 1e eindigde in Poule 1. Proficiat mannen!!
Team Maurits 1 wacht nu nog een spannende finaleronde op 29 juni as bij Ricky’s Pub Laporto tegen de teams HKB 1, De Klos 1 en Ons Genoegen 4.

Team Maurits 1 zet ‘m op. Iedereen veel succes!

Onderstaand de eindstand van de Bandstootcompetitie 2022:

Pl Poule 1 Gs Mp Pl Poule 2 Gs Mp Pl Poule 3 Gs Mp Pl Poule 4 Gs Mp
1. Maurits 1 12 411 1. H.K.B. 1 12 393 1. De Klos 1 12 419 1. Ons Genoegen 4 10 336
2. t Luip 1 12 405 2. Maurits 4 12 378 2. Ons Genoegen 3 12 382 2. Maurits 5 10 328
3. Ons Genoegen 1 12 386 3. Ons Genoegen 2 12 366 3. t Luip 2 12 359 3. H.K.B. 3 10 311
4. S.S.V.S. 1 12 361 4. Ricky’s Pub Laporto 2 12 366 4. H.K.B. 2 12 353 4. St Hubertus 2 10 302
5. De Moutheuvel 1 12 351 5. Levensvreugd 1 12 363 5. St Hubertus 1 12 347 5. Biljartacademie 1 10 272
6. Sanderbout MFC 1 12 326 6. Maurits 2 12 357 6. Maurits 3 12 331 6. Levensvreugd 3 10 266
7. Ricky’s Pub Laporto 1 12 324 7. Sanderbout MFC 2 12 337 7. Levensvreugd 2 12 272        

 

11-05-2022.

Wat een spanning !!

Ons team Maurits 5 in Poule 4 nog één wedstrijd te gaan en 4 punten achter op de nummero 1 Ons Genoegen 4.
Alles is dus nog mogelijk! Dé laatste wedstrijd uit naar Biljartacademie 1. Het streven is natuurlijk om zoveel mogelijk matchpunten te behalen. Het worden 31 matchpunten,  een mooie score, maar is dit wel genoeg. Met spanning wordt gewacht op de uitslag van Ons Genoegen 4. Uiteindelijk verschijnt deze in Biljartpoint. Ons Genoegen 4 behaalt 35 matchpunten en is daarmee op de eerste plaats geëindigd in Poule 4 met 8 matchpunten voorsprong. In eerste instantie natuurlijk enorme teleurstelling, maar terecht een groot compliment aan ons team Maurits 5 dat geweldig heeft gepresteerd. Voor de eerste maal  in de bandstootcompetitie met een geheel nieuw team en dan zo voor de dag komen. Compliment en gefeliciteerd met deze puike prestatie. Chapeau!

Onze welgemeende felicitatie’s gaan natuurlijk ook uit naar Ons Genoegen 4 met het behalen van de eerste plaats in Poule 4.

Naast team Maurits 5 hebben we ook nog andere ijzers in het vuur. Wie weet lukt het een van de andere teams nog om hun positie te verbeteren of zelfs een eerste plaats te bemachtigen. We shall see….!!

Nb. In poule 1 t/m 3 zijn niet evenveel wedstrijden gespeeld, waardoor er een vertekend beeld is wat de stand betreft.

Onderstaand de stand per 12-05-2022:

Pl Poule 1 Gs Mp Pl Poule 2 Gs Mp Pl Poule 3 Gs Mp Pl Poule 4 Gs Mp
1 t Luip1 9 297 1 Levensvreugd 1 9 274 1 De Klos 1 8 272 1 Ons Genoegen 4 10 336
2 S.S.V.S. 1 10 293 2 Maurits 2 9 267 2 Ons Genoegen 3 8 252 2 Maurits 5 10 328
3 Maurits 1 9 288 3 Sanderbout MFC 2 9 265 3 H.K.B. 2 8 237 3 H.K.B. 3 10 311
4 Ons Genoegen 1 8 265 4 Ricky’s Pub Laporto 2 9 263 4 t Luip 2 8 232 4 St Hubertus 2 10 302
5 De Moutheuvel 1 9 257 5 H.K.B. 1 8 260 5 Maurits 3 8 220 5 Biljartacademie 1 10 272
6 Ricky’s Pub Laporto 1 9 253 6 Maurits 4 8 256 6 St.Hubertus 1 7 201 6 Levensvreugd 3 10 266
7 Sanderbout MFC 1 8 225 7 Ons Genoegen 2 8 240 7 Levensvreugd 2 7 169        

 

22-04-2022.

Een Tussenbalans.

Na vandaag zijn er in elke poule minimaal 6 rondes gespeeld. In poule 4 zelfs 7 rondes, omdat zij maar met 6 teams zijn. Dus kunnen we stellen dat de helft van de bandstootcompetitie erop zit en het een goed moment is om een tussenbalans op te maken.
Opmerkelijk is dat BV Maurits deze competitie voor de eerste keer met 5 teams meedoet en daarvan 4 teams in de top 3 staan, wat een geweldige prestatie is. We hopen natuurlijk op meer, maar de onderlinge verschillen zijn gering en bij een “off-day” kun je zomaar twee plaatsen gezakt zijn. Dus het kan in principe nog alle kanten op.

Iedereen nog veel succes in het verdere verloop van deze bandcompetitie.

Onderstaand de stand per 22-04-2022:

  Poule 1 Mp   Poule 2 Mp   Poule 3 Mp   Poule 4 Mp
1. Ons Genoegen 1 198 1. HKB 1 203 1. De Klos 1 202 1. Ons Genoegen 4 228
2. ’t Luip 1 194 2. Maurits 4 190 2. Ons Genoegen 3 178 2. Maurits 5 227
3. Maurits 1 186 3. Maurits 2 190 3. St.Hubertus 1 177 3. H.K.B. 3 224
4. Ricky’s Pub Laporte1 182 4. Ricky’s Pub 2 Laporte 186 4. Maurits 3 169 4. St.Hubertus 2 206
5. S.S.V.S. 1 176 5. Sanderbout MFC 2 181 5. H.K.B. 2 166 5. Biljartacademie 1 197
6. De Moutheuvel 1 173 6. Ons Genoegen 2 177 6. ’t Luip 2 162 6. Levensvreugd 3 194
7. Sanderbout MFC 1 168 7. Levensvreugd 1 169 7. Levensvreugd 2 147      

 

18-02-2022.

Afgelopen week zijn de laatste wedstrijden in de Libre-competitie gespeeld.
Zie ook de Rubriek Libre-competitie 2021/2022 op de Home-pagina van onze website.

Traditioneel wordt aansluitend aan de Libre-competitie de Bandstoot-competitie gespeeld.
Dit is een geheel andere spelsoort van het carambolebiljart. Hierbij moet de speelbal ten minste één band geraakt hebben alvorens de tweede aanspeelbal wordt geraakt. Dit vereist natuurlijk een geheel andere biljartvaardigheid en tactiek en is daardoor niet zo eenvoudig als het lijkt. De moyenne’s liggen dan ook een stuk lager dan bij het Libre-spel.
Onze vereniging mag zich dit jaar verheugen op een ruime belangstelling voor het bandstoten. Er hebben zich liefst 18 leden voor de bandstoot-competitie aangemeld. Hieruit zijn 5 teams geformeerd met in totaal 3 reserve’s. Een ongekende luxe. Gezien de resultaten in de afgelopen Libre-competitie, zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Deze bandstoot-competitie wordt ook door de SBBS georganiseerd en overdag in de middaguren gespeeld. Resultaten en tussenstanden zijn eveneens te vinden op Biljartpoint.nl, alsook het wedstrijdschema. De eerste wedstrijden starten komende maandag 7 maart 2022.

BV Maurits wenst iedereen heel veel succes (onze teams natuurlijk het meest) en mogen we wederom gaan genieten van spannende en sportieve partijen.


Onderstaand de poule-indelingen:

  Poule 1   Poule 2   Poule 3   Poule 4
1. Moutheuvel 1 1. Sanderbout MFC 2 1. St. Hubertus 1 1. St. Hubertus 2
2. Sanderbout MFC 1 2. Ons Genoegen 2 2. Ons Genoegen 3 2. Ons Genoegen 4
3. Ons Genoegen 1 3. Levensvreugd 1 3. Levensvreugd 2 3. Levensvreugd 3
4. ’t Luip 1 4. Maurits 2 4. ’t Luip 2 4. Maurits 5
5. Maurits 1 5. Maurits 4 5. Maurits 3 5. H.K.B. 3
6. S.S.V.S. 1 6. H.K.B. 1 6. H.K.B. 2 6. De Biljartacademie 1
7. Ricky’s Pub 1 7. 7. Ricky’s Pub 2 7. De Klos 1    

 

 

Nieuws rond Corona-virus

BERICHTGEVING:

Actuele nieuws rond het Corona-virus is te lezen op een specaal door De Limburger geopende pagina. Klik hier

30-03-2022.

We schrijven woensdag 23 maart 2022…. einde van alle officiële coronamaatregelen. Géén mondkapjesplicht  meer, óók niet in het openbaar vervoer. Hoera…voor velen een bevrijding, maar voor sommigen toch even wennen. Een maand geleden vlak voor carnaval werden de eerste versoepelingen doorgevoerd. Iedereen was dolenthousiast, eindelijk weer carnaval vieren.  Na twee jaar, je verkleden, gek doen, zingen, drinken, helemaal uit je bol gaan, gewoon lekker amuseren. Maar zoals te verwachten, de weken erna,  een enorme opleving van het coronavirus en de daarbij oplopende coronabesmettingen, welliswaar met milde symptomen, maar toch. Niettemin dreigden door de quarantaine verplichtingen enkele maatschappelijke beroepen in de knel komen te zitten. Gelukkig bleef het bij deze ene opleving, maar betekent wel, dat het virus nog steeds onder ons is. Dus voorzichtigheid is nog geboden vooral voor de kwetsbaren. Het advies blijft nog altijd; handen wassen, ventileren, testen en desnoods afstand houden.
Afgelopen week ontvingen 70 plussers een uitnodiging voor de tweede boosterprik. Men is van mening dat de bescherming na de eerste boosterprik na 4 tot 6 maanden behoorlijk afneemt en deze tweede boosterprik rechtvaardigt. Zelfs 60 plussers mogen een afspraak maken voor deze tweede boosterprik.
Zoals eerder gezegd, blijft het nog onzeker of we het coronavirus helemaal kunnen overwinnen.
De tijd zal het ons leren….
Niettemnin kunnen we ons momenteel weer redelijk normaal en vrij bewegen. Voor velen de reden om de aanstaande zomervakantie te plannen….of anderen nemen het er nu al van door op wintersport te gaan of een reisje te maken naar warmere oorden.
Hopelijk is dit het begin van betere tijden en gaan de twee jaar van deze pandemie de geschiedenisboeken in en kunnen we eindelijk deze rubriek afsluiten……

25-01-2022.

Nieuwe persconferentie. Het is 10 dagen geleden dat de eerste versoepelingen zijn ingegaan. Echt rustig is het daarna niet geworden. Men kwam in opstand, horecazaken gingen uit protest open. Ludieke actie’s werden bedacht. Zo kon je in sommige theaters je haar laten knippen muzikaal begeleid door een orkestje of anderszins. Restaurants deelden gratis eten (frites met een snack) uit, zoals ’t Kleine Verschil  in Oud Geleen. Alles bedoeld om het Kabinet te laten zien hoe nijpend de situatie is rond de horeca en de cultuursector. Of dit meegespeeld heeft bij de afweging van het Kabinet om meer toe te staan blijft natuurlijk een vraag. Niettemin  kwam het Kabinet met zeer goed nieuws. Men vond naar aanleiding van het OMT-advies het verantwoord om verder te versoepelen wél met een zeer dringende oproep om vooral de geldende coronaregels na te leven om zo het aantal besmettingen te beperken. Over drie weken is er een nieuw weegmoment en dan zal blijken in hoeverre deze oproep heeft geholpen en er hopelijk meer versoepelingen komen. Aldus mogen met ingang van woensdag 26 januari de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren openen tot uiterlijk 22.00u s’avonds. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Zo ook onze hobby het biljarten mogen we weer in competitieverband uitoefenen. De SBBS heeft de data van de resterende wedstrijden in Biljartpoint reeds aangepast. De wedstrijden starten op maandag 31 januairi as. Aansluitend aan de Librecompetitie zal met de Bandcompetitie worden begonnen.

Mocht er nog iets veranderen, dan zal per omgaande hier melding van gemaakt worden.

14-01-2022.

Persconferentie….met onze nieuwe minister van VWS, Ernst Kuipers. Er gloort licht aan het einde van de tunnel, maar mogen niet te hard van stapel lopen. De Omicron-variant is welliswaar niet zo heftig qua ziekteverschijnselen, maar wel vele malen besmettelijker met mogelijke gevolgen voor bepaalde maatschappelijke beroepsgroepen. Toch heeft het kabinet besloten enkele versoepelingen door te voeren. Zo gaan na het basisonderwijs de overige scholen ook weer open. Cultuur – en sportbeoefening mag weer binnen en buiten. Wel Coronatoegangsbewijs verplicht. Winkels open tot 17.00u, essentiële winkels tot 20.00u. Zo ook kappers en andere contactberoepen weer tot 17.00u. Echter horeca, bioscopen, theaters, enz.  blijven nog dicht.
Uiteraard veel protesten vanuit de horeca en de cultuursector. Waarom wij niet! Helaas, dit is nog te vroeg, aldus onze minister van VWS. Over 10 dagen is er een nieuw weegmoment gevolgd door een persconferentie en dan zal blijken of er méér kan. Ons clublokaal mag weer open, wel onder strikte voorwaarden, zoals de geldende coronaregels en daarnaast een maximaal aantal leden in de biljartruimte. Onze secretaris zal hierover berichten via de mail. Tot zover deze berichtgeving.

22-12-2021.

Nagekomen bericht.
Inderdaad is, zoals reeds voorspeld,  door SBBS de Libre-competitie stilgelegd tot en met 14 januari 2022.
Gelukkig voorlopig uitstel in plaats van afstel. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona zullen de wedstrijden hervat worden. De speeldata worden dan tijdig bekend gemaakt.
Aansluitend aan de Libre-competitie zal normaliter de bandcompetitie worden gestart. Momenteel is de inschrijving hiervoor al gestart. Bij interesse, geef je zo spoedig mogelijk op bij onze secretaris.

Mocht er onverhoopt iets wijzigen, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

18-12-2021.

We tekenen zaterdag 18 december 2021. Ingelaste Persconferentie. Kedèng!! Keiharde lock-down tot en met 14 januari 2022. Wederom een harde klap voor de cultuursector, ondernemers en vele anderen. Behalve de essentiële winkels, apotheken, die mogen open blijven. Velen vragen zich af, is dit wel nodig en weer zo kort voor de Feestdagen. Wederom een sobere Kerst.
Het leek erop dat het langzaam de goede kant  op ging, maar men is nu bevreesd voor de nieuwe Omikron-variant die ruim drie weken geleden de kop opstak. Is het paniekvoetbal, de toekomst zal het weer uitwijzen.
Het raakt uiteraard ook de amateursport, dus ook ons geliefde hobby, het biljarten. Voorlopig blijft de keu weer een tijdje ongebruikt in het foedraal, omdat het Plenkhoes gesloten is en dus ook ons clublokaal.
We voelen mee met onze beheerder Rick Schmitz voor de zoveelste tegenvaller.
Wat de librecompetitie betreft, is er nog geen communique van de SBBS, maar dat zal ongetwijfeld nog volgen. Momenteel is twee weken pauze vanwege de feestdagen, maar naar verwachting zal de competitie begin januari niet hervat worden, maar waarschijnlijk  worden uitgesteld.

Voor zover de berichtgeving. Is er nieuws, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Ondanks de vervelende situatie wensen we iedereen Fijne Kerstdagen, een spetterende jaarwisseling en vooral een gezond (coronavrij) 2022.

26-11-2021.

Aiai…..Vervroegde persconferentie! Dat is een slecht teken…zie de bui al hangen. Het is ons blijkbaar niet gelukt om het tij te keren, het gaat nog steeds de verkeerde kant op. Ziekenhuizen raken vol en reguliere zorg moet worden afgeschaald. Dus strengere maatregelen zijn nodig  zo heeft het kabinet beslist. Alle locatie’s moeten  vanaf 17.00u ’s avonds tot 05.00u ’s morgens  dicht, op enkele uitzonderingen na. Geen publiek bij sportwedstrijden.  Scholen mogen, ondanks de hoge besmettingsgraad onder strikte voorwaarden, toch open blijven. Deze maatregelen zijn weer voor een periode van drie weken, waarbij er over  twee weken weer een nieuw weegmoment zal zijn. Laten we echt hopen dat we er dan beter voor staan.

Dus…. houd U zich vooral aan de basisregels!

Door deze nieuwe maatregel gaat het biljarten in ons clublokaal in de avonduren op “hold”. Overdag is wel mogelijk in de vaste uren, maar daarnaast alleen in overleg met de beheerder van het Plenkhoes. Communicatie hierover zal via de gebruikelijke kanalen plaatsvinden. Voor de librecompetitie van SBBS heeft dit nu geen consequentie’s. Zover deze berichtgeving.
Mocht er onverhoopt iets wijzigen, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

13-11-2021.

Tjongejonge….het ziet er weer niet goed uit. De besmettingsgraad is weer enorm opgelopen en  de ziekenhuizen liggen langzaam weer vol. De reguliere zorg wordt afgeschaald. Dan heeft ons demissionair kabinet eigenlijk geen keus en hebben dus ook vandaag ingegrepen. Horeca vanaf 20.00u dicht en niet essentiële winkels vanaf 18.00u dicht. Voetbal zonder publiek…. niet echt populaire maatregelen, temeer  we toch al een beetje gewend waren geraakt aan het “vrijere” leven.
Niet fijn, maar het moet nu eenmaal voor het algemeen belang. Maar daar denken sommigen anders over en dat mag gelukkig. Het vrije woord.  Alhoewel het solidariteitsgevoel, langzaam lijkt te verdwijnen, toch een van de pijlers van onze samenleving.
Voor onze club heeft bovenstaande maatregel voorlopig nog geen gevolgen. De librecompetitie kan nog doorgaan, omdat deze overdag gespeeld wordt en de horeca dan nog open is. In tegenstelling tot onze biljartcollega’s in de avonduren. Voor hen heeft deze maatregel grotere gevolgen en is hun avondcompetitie voorlopig gestopt/uitgesteld.
Laten we hopen dat het tij weer keert en we over drie weken, want zolang heeft het kabinet voor deze maatregel uitgetrokken, de situatie rond corona is verbeterd en de maatregel met het oog op de feestdagen, kan worden teruggedraaid.

Dus houd U zich vooral aan de basisregels.

Mocht er onverhoopt iets wijzigen, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

14-08-2021.

We zijn nu bijna 3 maanden verder na onze laatste berichtgeving. De meesten hebben hopelijk een fijne (coronavrije) vakantie gehad of zijn mogelijk nog op vakantie. Er was eigenlijk ook weinig te melden. De besmettingen en de ziekenhuisopnames werden langzaam minder. Er kon naar hartenlust weer worden gebiljart. Iedereen begon al een beetje de zomervakantie te plannen. Het was zelfs zo gunstig dat de regering eind juni besloot om de coronamaatregelen drastisch te versoepelen. Misschien te voorbarig….. te weinig verantwoordelijhkheidsgevoel bij de mensen….. wie zal het zeggen. Het resultaat was in ieder geval een enorme stijging in het aantal besmettingen met gevolg meer opnames in de ziekenhuizen. De regering besloot wederom in te grijpen en de maatregelen te verscherpen om erger voorkomen. En dat is gelukt.
Niet lang daarna ging het weer de goede kant op en voor de SBBS reden genoeg om eind Augustus de nieuwe Libre competitie te plannen. De clubs hebben de teams reeds aangemeld en op de website  van Biljartpoint zijn de poules en de wedstrijden te vinden.
Gisteren  ging Rutte en De Jong tijdens de persconferentie nog iets verder met te vertellen, dat mits, op 20 september as de 1,5 m maatregel komt te vervallen, alsmede de mondkapjesplicht in het OV en mogelijk eind november álle coronamaatregelen verdwijnen. Laten we hopen dat zij gelijk krijgen. Terug naar normaal. Tot zover deze berichtgeving. Mochten er nieuwe veranderingen zijn,  zullen we daar zsm over berichten.

17-05-2021.

Hoera, we mogen misschien voorzichtig juichen….niet te euforisch natuurlijk, maar…. volgens de eerste geruchten zal morgen tijdens de persconferentie bekend worden gemaakt,  dat de “pauzeknop” niet wordt geactiveerd en de beloofde versoepelingen daadwerkelijk worden doorgevoerd. Het aantal coronabesmettingen loopt terug net als het aantal ziekenhuisopname’s, alsmede het aantal patiënten op de IC’s.
Gelukkig…..eindelijk is er een kantelpunt bereikt en bied de toekomst weer voldoende perspectief.
Concreet houd dit voor onze biljartclub in, dat we weer mogen!
Natuurlijk onder zeer strikte voorwaarden!!
Onder andere géén vrij biljarten, dus géén onaangekondigde bezoekjes aan ons clubhuis, maar volgens vast schema, op vaste tijden en alléén voor leden. Onze leden hebben zich op voorhand hiervoor kunnen opgeven, hetgeen massaal is gebeurd. Deze wensen zijn door onze secretaris verwerkt in een schema, dat as donderdag zal ingaan en in principe de leidraad blijft voor de komende weken.
Graag wijzigingen cq aanpassingen tijdig kenbaar maken bij onze secretaris.
Voor wat betreft het hervatten van de SBBS competitie’s ligt deze verantwoordelijkheid bij het Bestuur van de SBBS en daar is voorlopig nog geen sprake van.
Mocht er onverhoopt iets wijzigen, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Iedereen veel biljartplezier!!

05-05-2021.

Het is vandaag 5 mei 2021, bevrijdingsdag, de viering van onze vrijheid en…. inmiddels ruim 5 maanden geleden van onze laatste berichtgeving over de coronapandemie via onze website.Er is sindsdien veel gebeurd en het werd tijd om de afgelopen periode kort samen te vatten.We zaten al in een lockdown, géén horeca en alleen essentiële winkels open, één persoon op bezoek. Het waren zeer povere Kerstdagen en een relatief rustige jaarswisseling, alhoewel er toch heel wat vuurwerk werd afgestoken.Niettemin bleven de IC-opnames oplopen en gooide de regering een nog zwaarder middel in de strijd.

Vanaf 23 januari werd een avondklok ingevoerd en deze gold van 21.00u s’avonds tot 04.30u s’morgens.Dit veroorzaakte enorme protesten met name bij de jongeren, die hun “vrijheid” verder zagen ingeperkt. Met als gevolg vele demonstratie’s in grote steden, die ontaardden in rellen en vandalisme, waaronder het kort en klein slaan van een Primera winkel. De ontreddering van diverse ondernemers was op het nieuws te zien.  Beelden van de ME die slaags raakten met betogers. Niet normaal.
Uiteindelijk keerde de rust enigszins terug, maar de protesten hielden aan.

Het eerste positieve geluid was de komst van de vaccins en de regering beloofde hier zo snel mogelijk mee te beginnen en de pandemie in een rap tempo zou kunnen worden ingedamd.
Echter nu waren er weer tegenvallers door vertraging van leveringen en de bijwerkingen van bepaalde vaccins.

Onder de naam Fieldlab werden diverse evenementen met publiek georganiseerd om zo het besmettingsgevaar en intensiteit te meten. Met als doel bijvoorbeeld voetbalwedstrijden met publiek toe te staan, musea en theater weer te openen, dierentuinen, enz. Wel met de nodige coronaregels.
Deze onderzoeken leverden toch wel positieve resultaten op, waardoor men voorzichtig ging denken aan versoepelingen.
Maar… grote punt was door alle maatregelen gingen de ziekenhuisopnames en op de IC’s toch nog omhoog.
Ondanks deze verontrustende ontwikkeling bleef een groot deel van de bevolking om versoepelingen schreeuwen en was het met mooi weer in diverse parken overvol, waarbij de politie diverse keren moest ingrijpen.
De regering kwam steeds meer onderdruk te staan en de roep om ook de horeca weer te openen werd steeds luider. Dit zou de drukte in de parken verminderen en daarmee ook het aantal besmettingen.

Uiteindelijk ging de regering overstag en meende een “aanvaardbaar” risico te kunnen nemen om enkele versoepelingen toe te staan. Dit heeft ertoe geleid dat vanaf 21 april jl de terrassen en winkels onder strikte voorwaarden open zijn en de avondklok eindelijk is afgeschaft.
Dit is momenteel de situatie, met dien verstande dat de horeca binnen nog gesloten is.
In ons geval is dat Het Plenkhoes en er dus voor onze leden nog geen mogelijkheid is om te biljarten.
We hopen natuurlijk dat het vaccinatieprogramma zijn vruchten afwerpt en we in niet al te lange tijd het “gewone” leven weer kunnen oppakken.

Nagekomen bericht is, dat SBBS besloten heeft om de Librecompetitie niet meer te hervatten en de bandstootcompetitie definitief wordt afgelast. Hetgeen heel jammer is.

Indien er wijzigingen zijn zullen we deze onverwijld berichten.
Tot ziens en blijf gezond!!

11-11-2020.

Het had gekund en zo mooi geweest dat vanaf heden de maatregelen versoepeld zouden worden.  Maar ondanks de “dalende” cijfers en het positieve bericht van een mogelijk vaccin, heeft het Kabinet anders beslist en de maatregelen tot half december verlengd.
Hierop heeft het Bestuur van SBBS  “eieren” voor zijn geld gekozen en besloten om de Librecompetitie niet vóór 1 januari 2021 te zullen hervatten. Daarnaast wordt de bandstootcompetitie, die traditioneel ná de Librecompetitie wordt gespeeld en vóór de zomer klaar moet zijn, vanwege tijdnood in 2021 niet georganiseerd.
In navolging van bovenstaande blijft ons clublokaal in het Plenkhoes voorlopig nog gesloten.
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn worden jullie per omgaande geïnformeerd.

15-10-2020.

Het was eigenlijk allang geen verrassing meer. Het kabinet had geen andere keus na alle kritiek, de oplopende besmettingen en de druk op de gezondheidszorg. Dus gelden er vanaf gisteren 22.00u nieuwe verregaande maatregelen, zoals onder andere het sluiten van de horeca tot 11 november as en een dringend advies voor het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes. Op korte termijn zal deze draagplicht wettelijk verplicht worden. Uiteraard heeft dit óók gevolgen voor onze biljartsport en is derhalve door de SBBS de competitie per direct stilgelegd en alle competitiewedstrijden voor onbepaalde tijd opgeschort. Helaas treft  dit ook onze biljartvereniging. Om geen onnodig risico te lopen heeft het Bestuur van BV Maurits eveneens besloten om het “vrij” biljarten, in afwachting van verdere ontwikkelingen en maatregelen van het Kabinet, voorlopig ook te stoppen . Tot die tijd is ons clublokaal gesloten. Zodra er meer nieuws is horen jullie dat zo spoedig mogelijk. We hopen natuurlijk dat iedereen weer gezond door deze periode heen komt.

21-8-2020.

Het is al een paar maanden geleden dat de regels voor de horeca enigszins zijn versoepeld en we als vereniging  onze favoriete biljartsport weer kunnen uitoefenen. Natuurlijk met inachtneming van de geldende regels zoals die door de regering cq het RIVM zijn voorgeschreven/geadviseerd. Het was passen en meten om iedereen de gelegenheid te geven om volgens een vast schema te biljarten. Komende maandag wordt een belangrijke volgende stap gezet door het opstarten van de Libre competitie georganiseerd door de SBBS. Ook ditmaal volgens strenge regels en voorwaarden. Voor BV Maurits geldt maximaal 12 personen in de biljartruimte inclusief de zes competitiespelers, hetgeen de mogelijkheid bied om 6 toeschouwers toe te laten. Met klem wordt verzocht om als bezoekende vereniging tijdig aan te geven of er toeschouwers meekomen, wil men niet het risico lopen dat de toegang wordt geweigerd. Laten we hopen dat iedereen zich aan de regels houd en we wederom kunnen genieten van een sportieve en spannende competitie.
Iedereen succes toegewenst!!

19-05-2020.

De regering had het reeds aangekondigd, indien de coronacrisis verder ingedamd zou kunnen worden, de horeca vanaf 1 juni hun deuren weer mogen openen.

Vandaag is door de Regering bekend gemaakt dat de Horeca definitief vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mag. Goed nieuws dus voor het Plenkhoes en uiteraard voor onze biljartvereniging. We mogen weer, maar …. onder strikte voorwaarden, zoals het beperkt aantal leden in de biljartruimte met de nodige voorzorgsmaatregelen. De leden zijn hierover reeds geïnformeerd met het verzoek om hun voorkeur van speeltijd aan te geven, zodat er een indeling gemaakt kan worden. Uiteraard heeft dit consequentie’s voor het “vrij” biljarten, met name even binnenlopen om te biljarten is dan niet mogelijk.

21-04-2020.

Het wordt een kwestie van volhouden in deze intelligente lockdown, nu de regering vandaag de beperkende maatregelen opnieuw heeft verlengd ditmaal tot 20 mei as. Lichtpuntje is wel dat vanaf 11 mei de kinderen van het Basisonderwijs weer naar school mogen. Vooralsnog blijft alle horeca  gesloten en zit er voor onze biljartvereniging niets anders op dan geduld te hebben, totdat de maatregelen mogelijk versoepeld gaan worden. In dit kader heeft de Biljartbond eveneens vergaderd met RIVM over de mogelijkheden en hoe dan verder. De KNBB heeft deze mogelijkheden samengevat in een protocol, welke U kunt inzien door hier te klikken.  

31-03-2020.

Vandaag heeft het Kabinet noodzakelijkerwijs de termijn van de beperkende maatregelen verlengd tot 28 april as.
Derhalve blijven alle horecagelegenheden ook tot die datum gesloten en dus ook ons biljartlokaal.
De toekomst zal leren of de situatie na 28 april zal veranderen. Het kabinet bekijkt dat in de week ervoor.
Voor meer  informatie vewijzen wij U naar bovenstaande link van De Limburger.

30-03-2020.

Afgelopen weekend heeft het Bestuur van de SBBS besloten om de Bandcompetitie per direct te beëindigen, daar er geen zicht is op een spoedig einde van de Coronacrisis. Hierdoor is het niet mogelijk om de bandcompetitie nog binnen de gestelde termijn af te werken. Een wijs besluit, de gezondheid gaat voor. Vooralsnog  zal de SBBS Libre competitie 20/21 eind augustus danwel begin september worden gestart.

Natuurlijk heeft dit ook consequentie’s voor onze eigen Onderlinge Bandcompetitie, die hiermee eveneens wordt beëindigd en misschien later dit jaar in een andere vorm wordt hervat.

Belangrijkste is: Blijf gezond en let op mekaar!!

15-03-2020.

Vandaag heeft het Kabinet besloten om alle Horeca gelegenheden met ingang van vanmiddag 18.00u tot en met 6 april te sluiten. Dit om de uitbreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk te beperken cq te vertragen. Deze sluiting geldt uiteraard ook voor onze locatie het Plenkhoes, waarbij het biljartlokaal voor ons ook niet meer toegankelijk is t/m 6 april as.
Zodra er meer nieuws is horen jullie dat zo spoedig mogelijk.

14-03-2020.

De SBBS heeft zoals reeds verondersteld officieel de Bandstootcompetitie eveneens t/m 31 maart stilgelegd. Rond 31 maart zal bepaald worden of de competitie nog zal worden uitgespeeld.
Uiteraard geldt dit ook voor de Onderlinge Bandstootcompetitie van BV Maurits. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn dan horen jullie dit per omgaande.

13-03-2020.

De KNBB heeft vandaag haar eerder genomen besluit van 12 maart verlengd tot en met 31 maart. Dit betekent dat alle competitie’s in ieder geval t/m 31 maart zijn stilgelegd. Aangezien de SBBS zich aan het eerdere besluit heeft geconformeerd zal dit nu naar alle waarschijnlijkheid ook het geval zijn.

12-03-2020.

De KNBB heeft gisteravond besloten om alle wedstrijden die onder auspiciën van de KNBB worden georganiseerd voor minimaal 7 dagen ( 18 maart ) op te schorten. Dit om het verspreiden van het coronavirus verder tegen te gaan.

De SBBS heeft besloten om deze richtlijnen van de KNBB te volgen en heeft per direct alle wedstrijden in de Bandstootcompetitie tot 18 maart as uitgesteld. Ter informatie verwijzen wij U naar de site van de KNBB:

https://www.knbb.nl/nieuws/alle-wedstrijden-competities-toernooien-onder-auspici%C3%ABn-knbb-stilgelegd

Het Bestuur van BV Maurits volgt in deze logischerwijs het besluit van de SBBS en heeft derhalve ook de eigen Onderlinge Competitie Bandstoten stilgelegd en roept de leden op om óók niet te komen trainen.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn dan horen jullie dit per omgaande.

Libre-competitie 2021/2022

18-02-2022.

De Kampioenen zijn bekend!

Ondanks alle Coronaperikelen, lockdown’s, enz. is het toch gelukt om de Librecompetitie tot een goed einde te brengen. Uiteraard met veel dank aan de SBBS en het geduld van de deelnemende teams. Er moesten nog drie rondes worden gespeeld en het bleef spannend tot op de laatste speeldag. Hulde aan de kampioenen, waarbij het niet veel scheelde of Sanderbout MFC had in de Hoofdklasse én 1e Klasse én 2e Klasse  het kampioenschap behaald. Het zou een unicum zijn geweest, ware het niet dat Maurits 3 hier een stokje voor stak door op de laatste speeldag Hubertus 1 met ruime cijfers te verslaan, hiermee Sanderbout MFC 2 naar de 2e plaats verwijzend.
Voor BV Maurits eveneens een hoogtepunt om voor het eerst een kampioenschap in de Librecompetitie te behalen!
Voor de overige teams van Maurits was er dit jaar slechts een bijrol weggelegd. Team 1 en 2 eindigden resp. 6e en 8e in de Hoofdklasse, terwijl team 4 op het laatst een plaats bij de eerste 3 liet glippen om uiteindelijk op een teleurstellende 6e plaats te eindigen.
Maar met een kampioenschap in de Eerste Klasse kunnen we toch praten van een zeer geslaagd seizoen.
Op naar de bandcompetitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen….tot dan.

De Kampioenen!
Sanderbout MFC 1 — Hoofdklasse.
BV Maurits 3 — Eerste Klasse.
Sanderbout MFC 3 — Tweede Klasse.

Heren nogmaals van harte gefeliciteerd met deze puike prestatie!!

Onderstaand de eindstand:

 

Ranglijst —- Hoofdklasse —- Punten Ranglijst —- Eerste Klasse —- Punten Ranglijst —- Tweede Klasse —- Punten
1. Sanderbout MFC 1 634 1. Maurits 3 462 1. Sanderbout MFC 3 633
2. Ons Genoegen 2 587 2. Sanderbout MFC 2 457 2. St. Hubertus 2 599
3. Ricky’s Pub Laporte 1 576 3. St. Hubertus 1 454 3. Ons Genoegen 4 570
4. Ons Genoegen 1 567 4. Ons Genoegen 3 450 4. ’t Luip 2 564
5. De Moutheuvel 1 566 5. De Biljartacademie 1 436 5. De Biljartacademie 2 563
6. Maurits 1 556 6. Levensvreugd 1 435 6. Maurits 4 558
7. SSVS 1 550 7. HKB 2 360 7. Ricky’s Pub Laporte 2 542
8. Maurits 2 541 8. De Eik 1 345 8. De Klos 1 535
9. ’t Luip 1 510       9. Levensvreugd 2 521
10. HKB 1 487       10. HKB 3 513

 

25-01-2022.

Gelukkig….we mogen weer. Blijkbaar hebben alle protesten en ludieke actie’s ertoe bijgedragen dat het Kabinet tot verdere versoepelingen heeft besloten. Wel met de oproep aan de hele bevolking  om zich vooral aan de basiscoronaregels te houden, alleen dan is de kans groot dat er over 3 weken bij het volgende weegmoment nog verdere versoepelingen kunnen volgen.
Maar zover zijn we nog niet.
Voor nu heeft de SBBS in ieder geval besloten om het resterende programma van de Librecompetitie uit te spelen. Uiteraard met in achtneming van de basiscoronaregels.
Komende maandag 31 januari starten de eerste wedstrijden. Kijk op de website van Biljartpoint voor het volledige wedstrijdprogramma.
Indien de situatie niet veranderd cq verslechterd zal  direct na de Librecompetitie met de Bandcompetitie worden begonnen.
Voor nu iedereen veel succes in de strijd om de ereplaatsen en misschien zelfs om het kampioenschap.

22-12-2021.

Helaas, wederom een harde lockdown en dat zo kort voor de feestdagen.Is het paniek? De tijd zal het leren. Feit is wel dat sportaccommodatie’s, horeca, niet essentiële winkels hun deuren moeten sluiten. Dus ook diverse biljartlokatie’s zijn daarmee gesloten.
Dientengevolge heeft de SBBS de Librecompetitie voorlopig tot 18 januari as stilgelegd.
Het is maar de vraag of de Librecompetitie dan kan worden hervat en er hopelijk geen definitief afstel komt.
Normaliter wordt aansluitend aan de Librecompetitie de Bandstootcompetitie gespeeld.
We wachten met spanning af.

01-11-2021.

De eerste helft van de Librecompetitie zit erop.
Even tijd voor een tussenbalans:
Totnutoe hebben onze 4 teams het niet onverdienstelijk gedaan.
Het 1e team uitkomend in de Hoofdklasse staand op de 7e plaats had waarschijnlijk een hogere klassering verwacht, maar heeft door het wegvallen van enkele vaste spelers, toch de schade weten te beperken.
Het 2e team eveneens uitkomend in de Hoofdklasse op een verdienstelijke 5e plaats. Zeer voortvarend van start gegaan en staand op de 3e plaats na enkele misstapjes toch gezakt naar de 5e plaats. Jammer.
Het 3e team uitkomend in de 1e klasse in een iets gewijzigde samenstelling toch wel verrassend goed van start. In het begin wat onwennig  maar uiteindelijk met gedegen spel opgeklommen naar de 2e plaats. Chapeau.
Ons  4e team uitkomend in de 2e klasse staat momentel op een verdienstelijke 7e plaats. Een geheel nieuw team met weinig competitie-ervaring hebben toch de nodige punten weten te vergaren.  Het gaat steeds beter. Niet ondenkbaar dat zij in de ranglijst nog zullen gaan stijgen. Zet ‘m op!

Onderstaand de rangschikking na de Eerste Helft!!

Ranglijst —- Hoofdklasse —- Punten Ranglijst —- Eerste Klasse —- Punten Ranglijst —- Tweede Klasse —- Punten
1. Ons Genoegen 1 319 1. Ons Genoegen 3 235 1. Sanderbout MFC 3 333
2. Sanderbout MFC 1 318 2. Maurits 3 234 2. St. Hubertus 2 309
3. Ricky’s Pub Laporte 1 301 3. St. Hubertus 1 216 3. Ons Genoegen 4 297
4. Ons Genoegen 2 294 4. De Biljartacademie 1 216 4. ’t Luip 2 290
5. Maurits 2 281 5. Levensvreugd 1 213 5. Levensvreugd 2 286
6. SSVS 1 276 6. Sanderbout MFC 2 206 6. Ricky’s Pub Laporte 2 283
7. Maurits 1 274 7. De Eik 1 191 7. Maurits 4 266
8. De Moutheuvel 1 272 8. HKB 2 161 8. De Biljartacademie 2 258
9. ’t Luip 1 233       9. HKB 3 258
10. HKB 1 226       10. De Klos 1 256

Tot zover de tussenstand. Succes allemaal in de 2e helft!!  
 

12-08-2021.

Beste Biljartliefhebbers,

Na een turbulent jaar kunnen we eindelijk melden dat de ontwikkelingen rond het coronavirus zeer gunstig zijn en de SBBS besloten heeft dit jaar een nieuwe Librecompetitie te starten.
Er is reikhalzend uitgekeken naar dit moment, nu we weer in competitieverband kunnen en mogen biljarten.
Uiteraard hebben de clubs reeds hun teams doorgegeven en heeft SBBS de pouleindeling gemaakt en de wedstrijden volledig ingepland.
Ten aanzien van het spelersmoyenne gaat SBBS uit van het startmoyenne van de competitie 2020/2021.
Het behaalde moyenne van seizoen 2020/2021 komt daarmee te vervallen.
Alle informatie en indelingen omtrent deze competitie zijn terug te vinden op de website van Biljartpoint. Of klik hier
Onze vereniging heeft dit jaar 4 teams ingeschreven, tw.: 2 teams in de Hoofdklasse, 1 team in de Eerste klasse en 1 team in de Tweede klasse. Laten we hopen dat we kunnen gaan genieten van een spannende competitie en mooie partijen.
Overigens start de competitie op maandag 30 augustus as.
Mochten er nog aanvullende coronamaatregelen nodig zijn, dan worden deze via de bekende kanalen gecommuniceerd.

Wij wensen iedereen een plezierige en sportieve biljartcompetitie toe.

Met  vriendelijke sportgroeten,
Bestuur BV Maurits

“Corona” Classic 2021.

Beste Biljartliefhebbers,

Op 18 mei jl kwam het verlossende woord, de Horeca mocht weer open en daarmee ook ons biljartlokaal. Heerlijk… eindelijk weer een potje biljarten. Maarja de meeste leden hadden mekaar al vanaf januari niet meer gezien of gesproken. Nou leek het een leuk idee om een  onderling toernooitje te organiseren, zodat naast het biljarten iedereen weer gezellig kon bijkletsen. Maar aangezien ik niet zoveel ervaring had met toernooien organiseren, kreeg  ik gelukkig assistentie vanuit het Bestuur, die dit ook een leuk idee vonden.
Na wat ideëen te hebben uitgewisseld werd uiteindelijk gekozen voor een Libre-koppeltoernooi , waarbij het per koppel te behalen caramboles werd bepaald door 60% van de som van de individueel moyenne`s. De samenstelling van de koppels werd uiteindelijk door loting bepaald. Natuurlijk kreeg  het toernooi  ook een naam. “Corona Classic” leek ons wel toepasselijk, met een knipoog  naar de coronapandemie. Alleen nog de inschrijvingen, die vielen met 10 inschrijvingen wat tegen, omdat een aantal leden de kans hadden aangegrepen om op vakantie te gaan of waren anderszins verhinderd. Bijkomend voordeel was dat het toernooitje in 4 speeldagen kon worden afgewerkt.

Door de loting werden de volgende spelers aan elkaar  gekoppeld:

Team 1 ……….. Ben St. en Rob ……………. 57 caramboles
Team 2 ……….. Sjaak en Wil W…………… 47           “
Team 3 ……….. Geert en Don………………. 45          “
Team 4 ……….. Theo en Jan W……………. 39           “
Team 5 ……….. Frans en Henk V…………. 49           “

Verder werd er door het Plenkhoes gezorgd voor broodjes en snacks, zowel koud als warm met dank aan Samantha.

Er was voor iedere deelnemer een prijs. Voor de 1e t/m de 3e speler een bekertje, voor de overige deelnemers een leuk drankenpakket met Corona als herinnering. Met dank aan Jacqueline voor haar leuk idee.

Na de poulewedstrijden, waarvan enkele superspannend verliepen, werd op donderdagmiddag de finale gespeeld tussen team 1, Ben St./Rob (57 caramboles) – Team 4, Theo/Jan W.(39 caramboles). De spannende eindstrijd werd beslist met de minimale winstmarge van 1 carambole t.w. 57-38.

Winnaar werd dus Team 1 met een 100% score over alle wedstrijden …. Chapeau!

Het was voor mij de 1e keer dat ik een toernooitje organiseerde en dat  is mijns inziens aardig gelukt.

Het koppeltoernooi werd in ieder geval door de deelnemers als zeer positief ervaren en voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke biljartgroeten,

Jan Willems.

 

Libre-competitie 2020/2021

20-08-2020.

Beste Biljarters,

Er is veel gebeurd het afgelopen half jaar. Door de Coronacrisis is de bandstootcompetitie 2020 helaas vroegtijdig beëindigd en hebben we door tijdelijke sluiting van het Plenkhoes onze favoriete biljartsport moeten missen. Inmiddels hebben we sinds  een aantal weken het biljarten weer opgepakt en volgt nu de volgende stap.
Aanstaande maandag start onder strikte voorwaarden de Libre competitie van de SBBS weer.  
Zoals altijd staat deze competitie van de SBBS weer online op onze website. Je kunt deze informatie vinden in het menu onder de knop:
SBBS > Competitie. of klik hier
Hier kun je alle informatie vinden voor het nieuwe biljartcompetitie.

Wij wensen iedereen een plezierige en sportieve biljartcompetitie toe.

Met  vriendelijke sportgroeten,
Het Bestuur BV Maurits

27-03-2021.

Beste Biljarters,

Het zat er eigenlijk al aan te komen. De ontwikkelingen rond het coronavirus zijn ronduit slecht. De regering heeft opnieuw ingegrepen en de coronamaatregelen behoorlijk aangescherpt. Reden voor de SBBS om de Librecompetitie te stoppen en de Bandcompetitie (normaliter aansluitend) te annuleren. Over hoe nu verder met het oog op de nieuwe Libre-competitie 2021/2022, daarover zal de SBBS tijdig berichten en eventueel ook onder welke voorwaarden.

Tot dan en blijft allen gezond.

Met vriendelijke sportgroeten,
Bestuur BV Maurits

Clubkampioenschappen 2019

Het clubkampioenschap is alweer voorbij en is volgens alles wel goed geslaagd, ondanks de nieuwe opzet. Het was alleen jammer dat er zoveel afzeggingen waren om op bepaalde dagen niet te kunnen spelen, dat maakt het een stuk moeilijker om het vloeiend te laten verlopen, maar dit is een leer voor de volgende keer. Het was wel even wennen voor de meeste mensen, zoals altijd zijn er positieve en negatieve kanten aan verbonden. De opkomst was goed te noemen en de sfeer was goed en er was altijd wel iets te eten. De een had wafels bij zich, de ander speculaas en er waren ook nog broodjes, dus voor de inwendige mens was gezorgd en de koffie werd gesponsord door de vereniging.

Na de poule wedstrijden begonnen de kruisfinales en de finales, alsmede de verliezers ronde. De finale van de verliezersronde werd gespeeld tussen Pierre Hendriks en Henk Hoving met de uiteindelijk winnaar Pierre Hendriks.

De kruisfinales leverden ongemeend spannende wedstrijden op met best wel veel toeschouwers. De spelers voor de kruisfinales waren Siem Hoogenhout, David Voll, Ben Scholte en Hub Coenen. Siem Hoogenhout en David Voll moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen en hun restte niets anders dan een strijd om de derde plaats, die na een zeer spannende partij door Siem Hoogenhout werd gewonnen.

Het sluitstuk de finale tussen Ben Scholte en Hub Coenen werd een prooi voor Hub Coenen. Ben Scholte had niets in te brengen. Hub speelde een berepartij, gunde zijn opponent slèchts 8 caramboles en won overtuigend met een moyenne van 3,4 en werd de nieuwe Clubkampioen 2019. Proficiat!!

Uitslag Clubkampioenschappen 2019:
1e: Hub Coenen ………. 2e: Ben Scholte ………. 3e: Siem Hoogenhout

De prijs voor speler van het toernooi ging dit jaar naar Wiel Wientjes. Hij presteerde het om in één beurt 10 caramboles te maken en behaalde daarmee het hoogste serie-percentage, namelijk 59% bij 10 van de 17 caramboles. Chapeau!!

De prijs uitreiking werd gedaan door onze voorzitter Jan Willems, die met een frisse portie humor de prijzen overhandigde.

Hopelijk heeft iedereen genoten van een sportief  en toch goed gelukt toernooi. Ik wens bij deze iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar en natuurlijk veel biljart plezier.

De Organisatie