Clubkampioenschap 2023

Terugblik en prijsuitreiking clubkampioenschap tijdens nieuwjaarsreceptie:

Op de nieuwjaarsreceptie van onze vereniging op 7 januari 2024 is teruggekeken op ons jaarlijks clubkampioenschap, die gehouden is in de laatste week van december 2023 en de eerste week van januari. Onze voorzitter Jan Willems bedankt de beide organisatoren Wim en Ben voor het goede verloop van het toernooi. Ben op zijn beurt bedankt de deelnemers voor hun positieve inzet als arbiter, schrijver en voor de kantine dienst. Ook degenen die gepoetst hebben en tijdens het toernooi gezorgd hebben voor iets lekkers bij de koffie. Het succes van een goed verloop van een toernooi is het resultaat van een gezamenlijke inspanning. We mogen niet vergeten te vermelden dat Ger Scheepers zijn verjaardag met ons gevierd heeft met overheerlijke vlaai.

De Prijsuitreiking:
De eerste prijs is voor de 5e keer gewonnen door Ben Scholte zo laat onze voorzitter de aanwezigen weten. Sjaak Leunissen ontvangt uit zijn handen de tweede prijs. Guido de Bruin heeft de derde prijs gewonnen. De finale tussen Sjaak en Ben is tot het laatst toe heel spannend en is met gepaste stilte door de toeschouwers gevolgd.
Speler van het toernooi is geworden Jan Willems voor zijn biljartprestaties alsook voor zijn inzet tijdens het toernooi. Voor het eerst is een aanmoedigingsprijs uitgereikt en wel aan Wil Wientje. Vooral om hem te stimuleren om ondanks zijn beperkingen door te gaan met biljarten en weer deel te nemen aan de SBBS-competitie’s.

Biljartprestaties, statistieken en algemene inzet:
De biljartprestaties, die mede de speler van het toernooi hebben bepaald, worden vermeld:
Jan heeft het beste gescoord met algemeen moyenne t.o.v. aanvang moyenne, nl: 125,2%, gevolgd door Wil Wientjes met 106,7% en Pierre Hendriks heeft een score van 104,6% en eindigd als derde op dit punt.
Sjaak en Jan hebben het hoogst gescoord met % hoogste serie t.o.v. te maken caramboles, nl: hoogste serie van 14 op 47 caramboles (29,8%) direct gevold door Ben met 18 als hoogste score op 62 caramboles (29,0%).
Hoogste moyenne percentage d.w.z. hoogste moyenne t.o.v. aanvang moyenne is net door Hub Coenen gewonnen, nl zijn hoogste moyenne was 2,611 t.o.v. 1,456 (179,3%). Als tweede eindigd Jan: 2,474 t.o.v. 1,426 (173,5%). Op de derde plek eindigd Guido de Bruin: 1,591 t.o.v. 1,000 (159,1%).
Ook de algemene inzet toernooi hebben we meegewogen voor het bepalen van speler van toernooi. Hier krijgt Wil Wientjes de meeste punten gevolgd door Ger Scheepers en Jan Willems.

Wedstrijdprogramma:
Van onze 20 leden hebben uiteindelijk 12 biljarters het volledig clubkampioenschap gespeeld. Henk Hoving heeft alleen de poule wedstrijden kunnen spelen. Tot onze verrassing kan Wil Wientjes toch nog meedoen door zich op het laatste moment aan te melden.
De deelnemers zijn in drie poules ingedeeld. Het vervolgprogramma is niet volgens het knock-out systeem gespeeld zoals we gewend zijn, maar de 8 spelers die naar de winnaarsronde gaan zijn in twee poules ingedeeld. Ieder heeft nog drie wedstrijden gespeeld.
De finale is gespeeld tussen de winnaars van beide poules en de kleine finale om de 3e plek is gespeeld tussen de nummers twee van elke poule.
De 4 spelers die naar de verliezersronde gaan, hebben ook nog drie wedstrijden gespeeld.
De volgorde in zowel de poule fase als in de vervolgronde is bepaald door aantal wedstrijdpunten (2-0-1), dan volgens SBBS-punten (geen bonuspunten) en als dat nog gelijk is dan wordt de volgorde bepaald door hoogste % gemaakte caramboles.

Op de 9e plaats is Pierre Hendriks geëindigd en dat betekent dat hij de verliezersronde heeft gewonnen.

Eindstand Clubkampioenschap 2023:

EindstandNaam
KampioenBen
2e plaatsSjaak
3e plaatsGuido
4e plaatsJan
5e plaatsHub
6e plaatsGeert
7e plaatsGer
8e plaatsDon
9e plaatsPierre
10e plaatsWil
11e plaatsRob
12e plaatsWim
13e plaatsHenk

We kunnen terugkijken op een geslaagd en sportief toernooi. Spannende wedstrijden hebben we gezien met de nodig missers, maar ook mooie en zelfs fantastische caramboles. 

De Organisatie.

Wim Smalbrugge en Ben Scholte