Clubkampioenschap 2022

08-01-2023.

Zo ben je je aan het verheugen op het Clubkampioenschap en zo is het alweer voorbij.

Ruim twee jaar hebben we door corona moeten wachten om dit evenement weer te kunnen organiseren.
Met als laatste clubkampioen Hub Coenen, die natuurlijk wel het voordeel heeft gehad, dat de wisselbeker al die tijd (2 jaar) op zijn kast heeft mogen prijken.
Zelfs géén grote onderlinge toernooien tussendoor…..jammer natuurlijk.

Wellicht is dit de reden geweest dat er massaal is ingeschreven. Liefst 20 van de 21 leden. Geweldig!
Een écht clubkampioenschap…dus.

Maar hoe ga je zorgen dat iedereen ongeveer evenveel partijen speelt en je een waardige Clubkampioen kunt uitroepen. Iedereen tegen iedereen zouden teveel partijen worden in zo’n kort tijdsbestek. Dus is er uiteindelijk gekozen om een voorronde in poules van 5 te spelen met daarna een knock-out ronde. De nr’s 1 en 2 gaan door naar de finaleronde en de nr’s 3 en 4 naar de verliezersronde. De nr’s 5 vallen helaas af. Het werd ontzettend spannend, 8 dagen lang van s’morgensvroeg 10.00u tot 17.00u s’middags een en al biljartgeweld met hele mooie partijen, vergezeld van veel toeschouwers. Super!
Én… elke dag, zoals beloofd  iets lekkers voor bij de koffie/thee en een hartig hapje tussendoor, met op de achtergrond een lekker muziekje. Beregezellig!

Tijdens de eerste poulewedstrijden kon men al zien wie er aanspraak ging maken op het clubkampioenschap. De gedoodverfde favorieten leden gevoelige nederlagen en verspeelden hierdoor een plaats in de finaleronde.  Met als resultaat dat Henk Hoving, Henk Verstraaten , Siem Hoogenhout, Hub Coenen, Andre Gelissen,  Frans Leenheers, Rob van den Ham en Geert de Jong verder konden strijden in de finaleronde en dat Jan Willems, Sjaak Leunissen, Ben Steijaert, Piet Boyens, Ben Scholte, Guido de Bruin, Jan Beckers en Don Wientjes genoegen moesten nemen met een vervolg in de verliezersronde.

Neemt niet weg dat in de verliezersronde een aantal spannende partijen van hoog nivo werden gespeeld met uiteindelijk de finalepartij tussen Jan Willems en Sjaak Leunissen. Waarbij laatstgenoemde met gedegen spel en een gemiddelde van 2, deze finale in zijn voordeel wist te beslissen. Top! Proficiat!!

Maar naast de verliezersronde waren uiteraard alle ogen gericht op de finaleronde. Zou Hub Coenen zijn titel kunnen prolongeren of zouden we een nieuwe clubkampioen krijgen. Het bleef lang spannend, maar in de halve finale moest Hub toch zijn meerdere erkennen in Henk Hoving, die daarmee een plaats in de finale had veroverd. Maar wie zou zijn opponent worden in de finale? Daar was eigenlijk geen enkele twijfel over dat dat Siem Hoogenhout zou worden. En zo geschiede ook…. dat Siem met een ongeslagen status met als laatste tegenstander Henk Verstraaten eveneens een plek in de finale had veroverd.

Maarja zou hij dit in de finale weer kunnen opbrengen tegen een zeer ervaren sluwe vos als Henk.
Siem begon voortvarend, maar na 7 beurten haperde de motor enigszins en kreeg Henk de kans om zich te herstellen. D’r op en d’r over zal Henk gedacht hebben, maar Siem herstelde zich knap van de kleine inzinking en met een mooie serie caramboles wist hij tóch de partij naar zich toe te trekken. Knap hoor!! Proficiat!!

Na het hoogtepunt van de finale en de felicitatie’s naar onze nieuwe Clubkampioen volgde natuurlijk het sluitstuk…. de prijsuitreiking! Zoals altijd uitgevoerd door onze voorzitter Jan Willems, werden alle prijswinnaars op een humoristische manier in het zonnetje gezet.  

De Uitslag van het Clubkampioenschap 2022.

Finaleronde:

1e Plaats…..Siem Hoogenhout            2e plaats…..Henk  Hoving         3e plaats…..Hub Coenen

Verliezersronde:

1e plaats…..Sjaak Leunissen          2e plaats…..Jan Willems

Speler van het Toernooi werd Ger Scheepers, niet alleen vanwege zijn biljartprestatie’s ,maar vooral voor zijn fairplay en betrokkenheid, met name zijn bijdrage tijdens het gehele toernooi  als arbiter/schrijver.
Wij danken tevens zijn echtgenote, die hem al die tijd heeft moeten missen.

De Poedelprijs ging dit jaar naar Geert de Jong. Niet zozeer om het aantal poedels, maar meer voor de tegenslagen die hij tijdens het spelen kreeg te verwerken. Je zult maar pech hebben en een sterke tegenstander krijgen, die ook nog alle geluk van de wereld heeft. Ballen die achterom gaan, een keu die ketst. De verkeerde muziek. Irritante scheidsrechter. Dat je dan toch met een glimlach komt biljarten is bewonderingswaardig.

Een nieuwe prijs dit jaar was de Gezelligheidsprijs (in de vorm van een mok met opdruk), gewonnen door  Don Wientjes. Waarom?  Eigenlijk gewoon voor iemand die met zijn aanwezigheid  voor ontspanning en humor zorgt. En…veel rondjes geeft en meestal als een van de laatste naar huis gaat.

Zo mensen dit was het weer, het Clubkampioenschap van 2022.

Wij hopen dat iedereen het naar de zin heeft gehad en een fijn potje heeft kunnen biljarten en amuseren. Het was een hele uitdaging om dit toernooi tot een goed einde te brengen, maar wel een genot om het te organiseren.

Iedereen bedankt voor het meehelpen, opruimen en assisteren bij de partijen, als arbiter en/of schrijver.

Het toont toch maar weer aan wat een fijne vereniging we zijn.

Tot een volgende keer.

Gr.  Jan Willems en Ben Steijaert