“Corona” Classic 2021.

Beste Biljartliefhebbers,

Op 18 mei jl kwam het verlossende woord, de Horeca mocht weer open en daarmee ook ons biljartlokaal. Heerlijk… eindelijk weer een potje biljarten. Maarja de meeste leden hadden mekaar al vanaf januari niet meer gezien of gesproken. Nou leek het een leuk idee om een  onderling toernooitje te organiseren, zodat naast het biljarten iedereen weer gezellig kon bijkletsen. Maar aangezien ik niet zoveel ervaring had met toernooien organiseren, kreeg  ik gelukkig assistentie vanuit het Bestuur, die dit ook een leuk idee vonden.
Na wat ideëen te hebben uitgewisseld werd uiteindelijk gekozen voor een Libre-koppeltoernooi , waarbij het per koppel te behalen caramboles werd bepaald door 60% van de som van de individueel moyenne`s. De samenstelling van de koppels werd uiteindelijk door loting bepaald. Natuurlijk kreeg  het toernooi  ook een naam. “Corona Classic” leek ons wel toepasselijk, met een knipoog  naar de coronapandemie. Alleen nog de inschrijvingen, die vielen met 10 inschrijvingen wat tegen, omdat een aantal leden de kans hadden aangegrepen om op vakantie te gaan of waren anderszins verhinderd. Bijkomend voordeel was dat het toernooitje in 4 speeldagen kon worden afgewerkt.

Door de loting werden de volgende spelers aan elkaar  gekoppeld:

Team 1 ……….. Ben St. en Rob ……………. 57 caramboles
Team 2 ……….. Sjaak en Wil W…………… 47           “
Team 3 ……….. Geert en Don………………. 45          “
Team 4 ……….. Theo en Jan W……………. 39           “
Team 5 ……….. Frans en Henk V…………. 49           “

Verder werd er door het Plenkhoes gezorgd voor broodjes en snacks, zowel koud als warm met dank aan Samantha.

Er was voor iedere deelnemer een prijs. Voor de 1e t/m de 3e speler een bekertje, voor de overige deelnemers een leuk drankenpakket met Corona als herinnering. Met dank aan Jacqueline voor haar leuk idee.

Na de poulewedstrijden, waarvan enkele superspannend verliepen, werd op donderdagmiddag de finale gespeeld tussen team 1, Ben St./Rob (57 caramboles) – Team 4, Theo/Jan W.(39 caramboles). De spannende eindstrijd werd beslist met de minimale winstmarge van 1 carambole t.w. 57-38.

Winnaar werd dus Team 1 met een 100% score over alle wedstrijden …. Chapeau!

Het was voor mij de 1e keer dat ik een toernooitje organiseerde en dat  is mijns inziens aardig gelukt.

Het koppeltoernooi werd in ieder geval door de deelnemers als zeer positief ervaren en voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke biljartgroeten,

Jan Willems.